Milovníci deskových her a fandové VINNÉ HRY Štěpánek a jeho rodiče, si upravili její pravidla po svém. Věřte-nevěřte, Štěpánek hraje VINNOU HRU skoro každý den a když je zrovna nemocný a rodiče nemají čas, hraje ji se svými plyšáky. Všichni mají standardní pravidla v malíčku a aby je VINNÁ HRA pořád bavila, vylepšují a vylepšují a…

Moc se mi vylepšení líbí a tak je předávám k posouzení i vám:

  1. Jakmile je karta KEŘ/SUD napadená některou z karet MŠIČKA RÉVOKAZ, PADLÍ/PERONOSPÓRA, PLÍSEŇ/SIRKA nebo PŘESÍŘENÉ VÍNO, musí ji majitel napadeného KEŘe/SUDu ošetřit v jeho nejbližším kole, kde je na tahu. Na konci 2. kola hlavní ouřada vyhlašuje ošetření keřů pro hráče, jejichž keře byly napadeny po jejich kole a neměli by tak možnost reagovat. Stejné pravidlo platí pro sudy v 5.kole, kdy hlavní ouřada vyhlašuje možnost ošetření sudů.
  2. Na začátku 2. kola vyhlašuje hlavní ouřada možnost použití významových karet HOTAŘ nebo PUŠKA. Hráči mohou tyto karty vyložit a chránit tak vinohrad hned od začátku kola. Ostatní hráči tak ví, že daný vinohrad je chráněn a použijí tak kartu ZLODĚJ nebo ŠPAČCI na ostatní hráče. Hráč není povinen karty HOTAŘ a PUŠKA vyložit na začátku 2. kola, ale může je také použít jako reakci v případě, že je napaden kartou ZLODĚJ nebo ŠPAČCI.

Příklad ZLODĚJ: Hráč má dostat kartu ZLODĚJ na kartu KEŘ. Napadený hráč reaguje kartou HOTAŘ. Hotař vystraší zloděje při krádeži, proto karta ZLODĚJ je bez účinku a nic neukradne. Vinohrad je od té chvíle dál chráněn hotařem.

Přiklad ŠPAČCI: Hráč má dostat kartu ŠPAČCI. Napadený hráč reaguje kartou PUŠKA. Puška vystřelí na přilétající špačky, kteří se leknou a odletí. Karta ŠPAČCI je bez účinku a nezničí vinohrad.

  1. Na začátku 3., 4. a 5. kola vyhlašuje hlavní ouřada možnost použití významových karet KONTROLUJI SÍRU a ZAMČENÝ SKLEP. Hráči mohou tyto karty vyložit a chránit tak sklep hned od začátku kola. Ostatní hráči tak ví, že daný sklep je chráněn a použijí tak škodící karty na ostatní hráče. Hráč není povinen ochranné karty vyložit na začátku kola, ale může je také použít jako reakci v případě, že je napaden škodící kartou.

Příklad ROZZUŘENÝ SOUSED: Hráč má dostat kartu ROZZUŘENÝ SOUSED. Napadený hráč reaguje kartou ZAMČENÝ SKLEP. Soused zjistí, že je sklep uzamčený tak odchází, proto karta ROZZUŘENÝ SOUSED je bez účinku a nic nezničí. Sklep je od té chvíle dál chráněn.

Příklad ZLODĚJ: Hráč má dostat kartu ZLODĚJ na kartu SUD. Napadený hráč reaguje kartou ZAMČENÝ SKLEP. Zloděj zjistí, že sklep je uzamčen, proto karta ZLODĚJ je bez účinku a nic neukradne. Sklep je od té chvíle dál chráněn.

  1. VARIANTA s reakcí pomocí uzamčený SUD: Na začátku 3., 4. a 5. kola vyhlašuje hlavní ouřada možnost použití významových karet KONTROLUJI SÍRU, ZAMČENÝ SKLEP (nebo ZAMČENÝ SUD. Hráči mohou tyto karty vyložit a chránit tak sklep hned od začátku kola. Ostatní hráči tak ví, že daný sklep je chráněn a použijí tak škodící karty na ostatní hráče. Hráč není povinen ochranné karty vyložit na začátku kola, ale může je také použít jako reakci v případě, že je napaden škodící kartou.

Příklad ROZZUŘENÝ SOUSED: Hráč má dostat kartu ROZZUŘENÝ SOUSED. Napadený hráč reaguje kartou ZAMČENÝ SKLEP nebo ZAMČENÝ SUD. Soused zjistí, že je sklep uzamčený tak odchází, proto karta ROZZUŘENÝ SOUSED je bez účinku a nic nezničí. Pokud hráč reaguje kartami ZAMČENÝ SUD, tak soused zničí pouze zbylé nezamčené sudy. Sklep/sud je od té chvíle dál chráněn.

Příklad ZLODĚJ: Hráč má dostat kartu ZLODĚJ na kartu SUD. Napadený hráč reaguje kartou ZAMČENÝ SKLEP nebo ZAMČENÝ SUD. Zloděj zjistí, že sud nebo sklep je uzamčen, proto karta ZLODĚJ je bez účinku a nic neukradne. Sklep/sud je od té chvíle dál chráněn.

Příklad CELNÍK: Hráč má dostat kartu CELNÍK. Napadený hráč reaguje kartami ZAMČENÝ SUD. Pokud zbylý počet nezamčených sudů je méně než 4 je karta CELNÍK bez účinku.

ZAMČENÝ SUD. Pokud zbylý počet nezamčených sudů je méně než 4 je karta CELNÍK bez účinku.

5. Díky letošnímu roku jsme si dokreslili novou kartu OHEŇ, která ochrání vinohrad před kartou MRÁZ. Prostě jako ze života…….

Add Comment